Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Osnovali smo novu političku stranku Hrvatsko Bilo

Piše: Miro Perković

Jučer, 24. rujna 2023., u Zagrebu, u hotelu Westin, osnovana je nova politička stanka ‘Hrvatsko Bilo’ (HRB). Utemeljitelji i osnivači stranke su naše tri udruge Hrvatski Ratnik, Hrvatsko Bilo i Hrvatska Mati. Na osnivačkoj skupštini je nazočilo skoro 150 osnivača te nekoliko istaknutih pojedinaca koji su došli kao gosti kako bi podržali novu političku opciju. Detalje programa novoosnovane stranke objavit ćemo naknadno.

A upravo će program biti taj koji će donijeti značajne promjene u politički život Hrvatske jer ćemo biti drukčiji od drugih.

Za predsjednicu stranke izabrana je prof.dr.sci Nada Šikić koja je inače članica Udruge Hrvatski Ratnik skoro od samog osnivanja UHR-a. Zamjenik predsjednice je Dario Žepina, podpredsjednici su Ante Prkačin, Tomislav Kolaković i Jure Francetić, dok će glavni tajnik biti Damir Katulić, a politički tajnik Ivica Granić.

Nakon završenog službenog dijela, kojeg je izvrsno vodila Ana Nimac, prisutnima se obratila izabrana predsjednica, pozdravila sve nazočne i zahvalila se na ukazanom povjerenju.

Predsjednica je u kratkom govoru iznijela neke od razloga osnivanja još jedne od preko 150 političkih stranaka u RH, te dala neke od smjernica našeg budućeg političkog djelovanja kao što su briga za Narod i Državu, briga za hrvatskog seljaka, raščišćavanje nesuglasica iz prošlosti kako bi se mogli okrenuti budućnosti, odlučivanje putem referenduma (izravna demokracija)… Uglavnom, sve ono što je do sada bilo bitno rijetkima ili nikome osim običnim građanima naše domovine.

Ono što je bilo posebno dirljivo je pismo Darija Kordića upućeno osnivačima nove političke opcije.

Za one koji nisu upućeni, Dario Kordić je nevin odležao 17 i pol godina za zločin koji nije počinio, a odbio je nemoralnu ponudu haškog tužiteljstva da krivnju svali na hrvatski državni vrh, odnosno na sve nas, i ide doma. Kako ima neoborive dokaze svoje nevinosti pokušat će to sudskim putem dokazati, a jedino što, od kada je izašao iz zatvora, nedostaje njemu i njegovom odvjetniku Luki Mišetiću da to učine je podrška hrvatskih institucija, odnosno vlasti, kako bi pokrenuli reviziju sramotne političke presude haškog tribunala.

Njegovo pismo zavređuje da ga prenesemo u cijelosti:


Hvaljen Isus i Marija ljubljena moja braćo i sestre u Kristu i Hrvatskom rodu, poštovani sudionici osnivačke skupštine stranke “Hrvatsko Bilo”!

Zazivajući obilje Stvoriteljevog blagoslova i milosti na sve vas, želim prije svega da “Hrvatsko bilo” bude jedno veliko Hrvatsko Srce koje će majčinski jako i brižno kucati za našu domovinu Hrvatsku, koja još uvijek luta, posrće i krvari nastavljajući hod u pustinji po izlasku iz ropstva.

Zakriljujući sve Hrvatice i Hrvate, navlastito grlite našu braću i sestre u Herceg-Bosni i iseljeništvu. Neka vas uvijek vode kršćanske vrjednote i budite političari poslužitelji uvijek spremni na žrtvu za Krista i svoj ljubljeni Hrvatski narod po uzoru na našega sveca Alojzija Stepinca.

Uskliknimo zajedno s Matošem: “I dok je srca bit će i Kroacije”!

Voli vas uvijek vaš brat Dario Kordić.


Na koncu, zahvaljujem svima koji su došli, a posebno sam ponosan na brojnost članova naše Udruge na osnivačkoj skupštini stranke Hrvatsko Bilo.

Velika hvala našim članovima koji su došli iz Dubrovnika, Dalmacije, Istre, Slavonije, Like, Banovine, Zagorja… samo kako bi nas poduprli u našoj borbi za stvaranje bolje Hrvatske.

Hvala i onima koji, zbog bolesti i objektivnih razloga, nisu mogli doći, a željeli su.

Ispod je nekoliko fotografija s osnivačke skupštine…

Udruga Hrvatski Ratnik

6 komentara
Ostavite vaš komentar

6 komentara
 1. Zanima me da li će biti ogranak u Osijeku ?! Želio bih biti aktivan član i pomoći koliko mogu pravim domoljubima!

 2. Hvala ti Miro što si mi proslijedio sažetak skupa sa osnivanja nove političke stranke – Hrvatsko Bilo-. Ne mogu još komentirati dok se ne objavi program stranke. Za sada jedino što mogu napisati je da mi pojedini članovi nisu vjerodostojnih. Bez obzira na neke članove želim stranci-Hrvatsko Bilo-uspjeh, dosljednost, ustrajnost u rješavanju ove teške situacije u jadno nam Hrvatskoj.

 3. Hm…. mene i još nekih osnivaća izgleda namjerno nema na fotkana !?
  Iako ne žalim – volio bih znati razumno objašnjenje …ZAŠTO ???
  Sretno !!!

 4. Da. Bilo je dobro. Osnivački. Glede Programa sam mnogima, pa ću i tebi/vama reći slijedeće, odprilike citirajući znamenitog poviestnika Vjekoslava Klaić:”Više vriedi jedna kap krvi za Domovinu nego kiša najvatrenijih govora od kojih nikoga zaboliti glava neće!”! U prievodu to znači:”Loš program i izvrstni ljudi to ide, a izvrstan program i nikakvi ljudi, ne ide!”! Jednostavno..
  Nu. Nadajmo se kako će ova složena situacija iznjedriti ljude koji će ju moći i znati riješiti. Jesmo li to mi, viditi ćemo. Uz poniznost i pomoć Svevišnjeg, sve je moguće! Čestitam na osnutku stranke uz:”Brat uz brata, Hrvat uz Hrvata, pa što dragi Svevišnji Bog da i sreća junačka!”!
  Za Boga, Dom i Rod! Ivica.