Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Osvrt na subotnji skup za spas kune

Piše: Miro Perković

U subotu 8. listopada 2022. profesor Lovrinović je organizirao, ako to uopće možemo tako nazvati budući je došla samo Z1 televizija, tiskovnu konferenciju za medije ispred HNB-a u Zagrebu, a u suštini je to bio svojevrsni krik, odnosno apel za spas kune. Podršku su mu došli dati Udruga Hrvatski Ratnik, inicijativa Vlast pripada narodu i sindikat Prosvjetitelj.

Pored profesora Lovrinovića govornici su bili i prof.dr.sc. Stipe Kutleša, dr. Lidija Gajski, Ivana Šain ispred inicijative Vlast pripada narodu, ing. Darko Rakić ispred Sindikata Prosvjetitelj, mag.med.biokemije Josipa Juričev-Sudac, mag.ecc Gordana Maras te Gordan Šebalj predsjednik Udruge Hrvatski Ratnik.

Profesor Lovrinović apelira kako još uvijek nije kasno za spas kune, bez obzira na pristigli šleper eura. Referira se da nitko nije pitao narod želi li kunu zamijeniti eurom, obrazlaže kako nitko nije uvodio euro u katastrofalnijim uvjetima nego su danas i kako je euro valuta bez države, te poentira kako će najavljeni prelazak na digitalni euro biti atak na osobne slobode i dovesti do potpune kontrole građana. Profesor poziva na udruživanje svih u inicijativu da se spasi kuna, te da se u Ustav ugradi da se gotov novac ne može ukinuti.

U svom obraćanju profesor uspoređuje fondove Europske Unije s Igrama gladi za razliku od solidarnosti među saveznim pokrajinama unutar Njemačke gdje bogatije pokrajine solidarno pomažu siromašnije. Profesor jasno navodi da euro ne štiti od vanjskih šokova i da tiskanje ogromne količine novca vodi zidanju inflacije. Na koncu se osvrnuo i na HNB i Vladu koji ne rade i nikad nisu radili u interesu građana Hrvatske nego su samo bili i ostali tekliči i sluge europskih i svjetskih moćnika.

Profesor Lovrinović smatra da je jedini način da se spasi kuna rušenje trenutne duboko korumpirane vlasti, a da je to najjednostavnije učiniti pozivom na građanski neposluh koji ni jedna vlast ne može preživjeti. 

Profesor Kutleša osvrnuo se na to da je EU utemeljena na nepravdi i neslobodi, da smo mi Hrvati od heroja postali kukavice, te da nas truju putem hrane, vode i zraka, a mi kao dobrovoljni robovi ne činimo ništa da to zaustavimo.

Doktorica Gajski je istaknula kako je medicina samo jedno od područja putem kojeg se provodi globalni projekt depopulacije, masovna pljačka siromašnih i promjena čovjeka u kiborgizirano sintetičko stvorenje bez mogućnosti prokreacije.

Ivana Šain se kratko obratila i rekla kako inicijativa Vlast pripada narodu neda kunu, te naglasila kako nitko nije pitao narod slaže li se oko uvođenja eura.

Predstavnik sindikata Prosvjetitelj, Darko Rakić je istaknuo kako je došlo vrijeme da se prestanemo uzdati u druge, te je naglasio da uvođenje eura zahtijeva promjenu odnosa na štetu radnika što bi se postiglo kroz novi prijedlog zakona o radu. Taj zakon bi učinio fleksibilnijim odnos poslodavca prema radniku, a to znači lakše otpuštanje radnika.

Josipa Juričev-Sudac je prisutne upitala gdje je nestalo plavo nebo, te se osvrnula na agendu 20-30 s posebnim naglaskom na toksično nebo, zrak i kišu koje imamo zahvaljujući svakodnevnom zaprašivanju tisućama tona kemikalija. Jesu li klimatske promjene izmišljene i radi li se tu o klimatskom iženjeringu, zapitala se. Zaključila je da ljudi misle da nitko ne može biti toliko zao da nam uništava zrak, te apelirala da izvučemo glave iz pijeska.

Gordana Maras je upitala kakva je sudbina malih perifernih zemalja, kako je ugušen glas branitelja i koja je stvarna namjera uvođenja eura? Potom je obrazložila zbog čega je BDP veći nego prije, te koliko je kobna politika nominalne stabilnosti tečaja koja znači gušenje razvojnih i izvoznih mogućnosti.

Zadnji od govornika je bio naš Gordan kojem je „slučajno“ bežični mikrofon prestao raditi, ali to ga nije omelo da kaže kako Plenković samo brani interese EU i kako je postavljen da uvede digitalnu valutu, a s njom i ucjene tipa prisile na cijepljenje ili nemogućnosti posuđivanja ili davanja novca potrebitima i sl. Naglasio je da mnogi branitelji nisu prolili krv kako bi većina nas sjedila doma i čekala druge da odrade posao. Dotakao se i medijske cenzure i vladajuće prozvao teroristima. Video cijelog Gordanovog govora možete vidjeti u videu ispod. 

 

Odjavu skupa je napravio voditelj Danijel Babić rekavši da sve ankete pokazuju kako građani ne žele euro i uputio poziv svima da spasimo kunu.

Video zapis cijelog događaja možete vidjeti ovdje

Fotografije i video by Miro Perković

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar