Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Otkud pravo SABA RH odlučivati o govoru mržnje i ustaštvu?

Piše: Lili Benčik

U ožujku ove godine Vijeće za elektroničke medije objavilo je da ni jedan portal nije zabranjen zbog govora mržnje, rasizma ili kršenja zakona, a sabh.hr proglašava pojedince i portale ustaškim i optužuje ih za govor mržnje. Zar portal sabh.hr ima ovlaštenje za nadzor pojedinaca i drugih portala na internetu? Zar je portal sabh.hr iznad Ustava RH i Zakona o elektroničkim medijima?

Članak 14. stavak 2. propisuje kako je zabranjeno pisati: (2) U audio i/ili audiovizualnim medijskim uslugama zabranjeno je poticati, pogodovati poticanju i širenju mržnje ili diskriminacije na osnovi rasne ili etničke pripadnosti, ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije te antisemitizma i ksenofobije, ideja fašističkih, nacističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima.

Po Zakonu o elektroničkim medijima nadzor je posao Vijeća za elektroničke medije! S kojim pravom onda, i na osnovu kojeg to zakona portal SABA RH/sabh.hr, proizvoljno proziva i optužuje poimence pojedince i portale koji nisu na njihovoj ideološkoj crti?

Po Članku 28. Ustava RH „Svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.“ Po kojoj to sudskoj presudi sam ja  prozvana imenom i prezimenom na portalu sabh.hr da širim govor mržnje, poluistine i pazite ovo, ZLOĆUDNE dezinformacije?
Koliko je meni poznato od portala samo je Faktograf ovlašten za to!

A činjenica je da nisam niti jednom upozorena niti prijavljena, ni ja, ni moj blog hrvatskepravice.com, ni portali koji objavljuju moje tekstove, od Odjela za nadzor i analizu medijskog sadržaja AEM-a, ni od Faktografa.

Zašto si portal sabh.hr uzima pravo za koje nije ovlašten i nema certifikat?

Više možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

2 komentara
Ostavite vaš komentar

2 komentara
  1. Kako je krenulo još ćemo svi mi Hrvati završiti u zatvoru, možda Pupovac zatraži ponovno otvaranje Golog otoka.. Nažalost Hrvati ne vladaju svojom državom.

  2. Poštovana gospođo,
    to je stoga što Hrvatskom ne vladaju Hrvati već stranci koji bi je htjeli rastočiti, i to već odavno. Kad mačke nema, štakori plešu ili, kako bi to Dostojevski rekao, kad nema Boga, sve je dopušteno! Samo nastavite tako! Bog i Hrvati!