Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Otvoreno pismo HRT-u!

Piše: Mario Škorin

Teško je vjerovati da u organizaciji kakva je vaša, prođe nefiltrirano pitanje natjecatelju: Koja je površinom najmanja država članica EU-e s većinskim slavenskim stanovništvom?! Natjecatelj odgovara Hrvatska, no „točan“ odgovor po vama je Slovenija! Na stranu to što je natjecatelj, sudeći po odgovoru, hranjen povijesnim lažima kreiranim u kuhinji komunista…

Jesmo li napokon protjerali Hrvate „s ovih prostora“?!

Poštovana gospodo, ponukan jednim pitanjem u kvizu Potjera od prije par dana (a nije to jedino u takvom tonu, no eto, neću uopćavati jer ih nisam popisao, na žalost), osjećam se pozvanim, unatoč svekolikoj hrvatskoj autocenzuri proizašloj iz represije tzv. komunizma, danas poznatijeg kao globalizam, te tzv. sveslavenstva u svrhu gušenja hrvatskog nacionalnog bića i zatiranja njegove povijesti i značaja na ukupnost civilizacijskih dosega te političke korektnosti u svrhu tekuće globalne politike, napisati vam otvoreno pismo u svrhu možebitne pouke o hrvatskoj povijesti i apela na savjest onih koji se među vama osjećaju Hrvatima a suradnici su u takvim projektima.

Teško je vjerovati da u organizaciji kakva je vaša prođe nefiltrirano pitanje natjecatelju: Koja je površinom najmanja država članica EU-e s većinskim slavenskim stanovništvom?! Natjecatelj odgovara Hrvatska no „točan“ odgovor, po vama je Slovenija! Na stranu to što je natjecatelj, sudeći po odgovoru, hranjen povijesnim lažima kreiranim u kuhinji komunista pa su se valjda Slaveni dokotrljali na Jadran (kojem je ispravno starohrvatsko ime Sinye morje) u stoljeću sedmom (!!!), no odgovor „Slovenija“ kao „točan“ prikazuje svu tugu i besprimjernost javne televizije koju plaćaju hrvatski građani a koja bi, barem sudeći po nazivlju, trebala promicati hrvatske vrijednosti i, ako nikako drugačije nije moguće, promicati istinu naspram laži naslijeđenih iz (ne samo) onog sustava u kojem Hrvati jesu bili zatočenici tzv. „slavenske države“, kreirane u političke svrhe od strane Brita i drugih „saveznika“, točnije, južnoslavenske države a što bi trebalo značiti da su se na Sinye morje doselili Slaveni! A gdje su tu Hrvati? Jesu li tu bili pa se pomiješali sa nadirućim Slavenima ili su i oni sami Slaveni, a ime Hrvati pokupili negdje po putu, po bespućima povijesne zbiljnosti u šumama Karpata, Tatre ili Balkana?

Podsjetit ću vas, a o tome je govorio i Šime Đodan početkom ustrojavanja „moderne“ hrvatske države, da su Hrvati imali svoju državu na području na kojem sada stoluju zbirnim imenom Slaveni, a koji do tada nisu imali svoje države, a zvala se Velika (Biela) Horvatya, a glavni joj je grad bio Krakov (u to vrijeme, u hrvatskom jeziku postojali su i znakovi „x“, „y“ izbačeni naknadnim preinakama, posebice nakon Kopitar-Karadžić intervencije u hrvatski pravopis i povijest u svrhu opismenjavanja do tada nepismenog naroda danas poznatog pod imenom Srbi).

Ja sam u školi učio kako je „seoba Slavena (preko Karpata!!!) bila u 3. i 4. stoljeću no, po novoj povijesti, ispada da smo mi Hrvati došli ovdje tek u stoljeću sedmom, a vjerojatno smo do tada ili živjeli na Marsu ili smo se otrgli Slavenima pa se odselili dalje od njih, no kako onda da smo opet došli zajedno s njima?! Ili smo pak i mi sami Slaveni?! Pa kako bismo onda bili Hrvati? No, to pitanje postavlja i Otac Domovine, Ante Starčević pa pita: Pa koja vam je to skupina Slaveni, koji je to narod? Jer, zanimljivo, nitko na svijetu nema slavensku putovnicu, koliko je autoru teksta poznato. Možda bi pojašnjenje mogli potražiti u novokomponiranom globalnom jeziku, poznatijem po nazivu engleski jezik, u kojem stoji i riječ SLAVE(n) a označava nekog tko je potčinjen! E sad, bio potčinjen ili ne, bio rob ili gospodar, svi imaju ime! Pa ga tako, nakon seobe Hrvata, imaju Poljaci, Ukrainci, Česi, Slovaci…! Koliki je bio hrvatski utjecaj na do tada plemenske saveze na tom području govori češki grb, poljska zastava ili, preciznije, grb kojeg nose njihovi borbeni zrakoplovi! No i više od toga govori poljski biskup Stanislav Hosius koji, tisuću godina od prestanka državnog hrvatskog utjecaja na tim teritorijima koji postaju samostalne države odlaskom Hrvata, traži da se tu uvede HRVATSKI DALMATINSKI JEZIK (ne „slavenski“) jer, kako kaže, ljepši je od ovog našeg, sličan mu je, a i većina ovih naroda govori i služi se njime! Dakako, odbijen je jer je dubokoj državi koja je do tada pustila duboko korijenje trebao jezik, nametnuti ga svim narodima pa tako i Hrvatima, njima posebice, koji će, u duhu globalizma, natjerati sve da govore istim jezikom. U tu svrhu redom idu grčki, latinski, esperanto, ido, francuski pa naposljetku tzv. engleski jezik koji, osim riječi iz drugih jezičnih skupina, u svom rječniku ima i preko pet tisuća hrvatskih riječi!

Zašto je to bitno, zašto nije bilo seobe Slavena već Hrvata, zbog čega i kakve veze to ima sa glavnim pitanjem – zašto Slovenci nisu Slovenci ni Karantanci tijekom vremena potpadajući pod razna kraljevstva već, politički trenutno nekorektno no ne i netočno Alpski Hrvati, upravo onako kako ih je razložno nazvao i spomenuti Otac Domovine, Ante Starčević? Čemu uopće seoba, iako su Hrvati pomorska sila u to doba koja se danas popularno podvodi pod Grčku i Rim, već tada živjeli (i) ovdje pa je jednom zgodom i ribar Marin, koji valjda nije bio ni Grk ni Rimljanin, otplovio na drugu obalu i osnovao 300-te godine državicu danas poznatu pod imenom San Marino!

Zanimljivo je, a u tu svrhu je „seoba“ povijesno i pomaknuta da se obmane javnost i zamagli prava povijest i razložnost postupaka, to što se sinod u Niceji održan na zahtjev Konstantina I 325-e poklapa sa seobom Hrvata jer je odlučeno da buduća novoosnovana globalistička organizacija, poznatija pod imenom Crkva, ima sjedište u Rimu! Rim je do tada razaran nekoliko puta pa ga je trebalo zaštititi s kopnene strane, dočim je lako branjiv s morske, sredozemne. Pa koga bi se onda u tu svrhu zvalo nego najmoćniju vojsku, najmoćniji narod? Hrvate! One koji su zatekli, opismenili, dali im kulturu, povijest, mitologiju i teritorijalnost, do tada „pokorene“ neorganizirane narode koji su, odlaskom Hrvata, dobili i državnost! SLAVE(ni) ostaju gdje su i bili a Hrvati hrle zaštititi Crkvu pa zbog toga i upravo samo radi toga, što je posao koji je počeo tad i nastavio se do današnjih dana, Hrvati dobivaju i naziv PREDZIĐE KRŠĆANSTVA! Jer su to upravo i bili, vidimo to ponajviše po mađarsko-hrvatskim granicama i po vojevanju naših vojnih i političkih velikana, većma zaboravljenih i gurnutih u zapećak povijesti poput Petra Krešimira IV Velikog kojeg su se Skandinavci, veliki ratnici Vikinzi bojali više nego vraga paklenog, poput Šajatovića o kojem Hrvati ne znaju ništa a Njemačka ga slavi kao narodnog preporoditelja, Šubića, Zrinskih kojima Gvozdansko na očigled današnjim Hrvatima propada podjednako kao i dostojanstvo nekad najmoćnijeg i najdostojanstvenijeg naroda novije povijesti! U tu svrhu Hrvati, a ne Slaveni, su se rasprostrli od padina Alpa na zapadu do Otranta na jugu te tako zakrilili novonastali nasad zvan Crkva!

Stoga, kako su Bosanci tijekom povijesti mijenjali ime ne mičući se sa ovih prostora, ovisno o političkim potrebama doba, tako se i Slovenci mogu nazivati Karantancima, Slavenima ili Slovencima no, po povijesnoj zbilji, po jeziku i genetskoj pripadnosti, unatoč današnjoj političkoj korektnosti, oni jesu, kako je to rekao i Starčević, samo i jedino Hrvati! No, žele li se u međuvremenu prozvati Marsovcima, od volje im i sa srećom iako koliko god metlu nazivali usisavačem ništa ona neće usisati! Samo će u pravim rukama podignuti veliku prašinu!

Ono što je žalosno jest to da hrvatski javni medijski servis, oslonjen (i) na prisilnu pristojbu koja se ubire od Hrvata, servira istim tim Hrvatima takve bedastoće poput toga pitanja! A to nam gledaju djeca jer, po opisu, ta je emisija obrazovnog tipa! No, nije ona jedina i nije samo tu podbacio hrvatski obrazovni gen, ako ga još uopće ima!

Besprizorno nepoznavanje hrvatske povijesti, posebice mitologije koja je predložak svima naknadnima, a pretočeno u „obrazovnu“ emisiju, jest i prilog naslonjen na ministarstvo turizma pod naslovom Bajkovita Hrvatska (mislim da je naziv točan) u kojoj se opisuje NP Kornati, pa uz mnoštvo (opravdanih) hvalospjeva pripovjedačica ustvrdi da naziv Kornati vjerojatno (!!!) dolazi od nekih vrhova brda!!! Da nije tužno bilo bi prežalosno! Dakle, nakon obilaska Kornata pita američki ili japanski turist vodiča kojeg plaća hrvatski porezni obveznik putem ministarstva i TZ-a odakle ime Kornati, a vodič slegne ramenima! NEMA POJMA!! I tako je sa svim u Hrvatskoj! Nitko nema pojma ni o čemu a ipak se prihvaćaju ćorava posla! Dakle, koliko je sudionika, stručninih i „stručnih“ suradnika radilo na toj emisiji?! I da NITKO, ni u javnom servisu ni u ministarstvu nije rekao – čekajte ljudi, pa moramo javnosti pojasniti odakle ime Kornati! To nam je poziv i dužnost! Obrazovanje! Ali ništa od navedenog!

Dakle, u hrvatskoj mitologiji postojali su bogovi, ljudi i divovi! Divovi su se zvali Kornati i borili su se protiv Ahrimanove vojske na strani svjetla, na strani Sunca koje je zvijezda Svaroga, vrhovnog hrvatskog boga i pod njegovim vodstvom! Međutim, stjerani su u more koje nije njihovo prirodno okruženje i u tim bitkama su izginuli i pali u more, pa otud ime Kornati upravo za tako razveden arhipelag s brojnim otocima. Nakana je bila prikazati brojnost divova sukladno broju otoka! Na žalost, Hrvati kojima je po nazivu dužnost čuvati hrvatsku baštinu to nikad nisu saznali ili su odbili znati! Pa kako bi to onda znao i običan puk!?

Zaključimo s tim da su Hrvati samostojan narod za što postoji obilje dokaza onima koji ih žele potražiti, naša je povijest tako daleka i tako osebujna da je mnoge strah uopće o tome govoriti da ih se ne proglasi hereticima i nazadnjacima! Zaratustra je govorio sanskrtom, bratom blizancem hrvatskom jeziku, Gautama Sidarta se je, nakon razgovora s hinduskim svećenicima na sanskrtu, napokon probudhio ( Hrvatski enciklopedijski rječnik, Rječnik stranih riječi, B. Klaić) pa je postao Budha, probuđeni, osviješten, Vede su pripovjetke koje prioVEDAju o drevnim bogovima, a hrvatski car Harezm sa svoje terase promatra zbivanja oko sebe i rijeku TIGRIS kako promiče (prahrvatski ep o caru Harezmu) te još mnoštvo dokaza koji pobijaju gore navedeno pitanje, a posebice odgovor na njega! To što je to pitanje bilo politički korektno, kako u doba Starčevića tako i danas, samo prikazuje svehrvatsku eroziju kritične misli i očuvanja hrvatske povijesti koja je stvorila Slavene i ostavila ih tamo gdje jesu i danas!

U uzaludnoj nadi, osim u slučaju intervencije Svevišnjeg Stvoritelja, a tomu služi i ovo pismo, usrdno se nadam da ćete u skoroj budućnosti i nadalje od toga svekolikom hrvatskom pučanstvu nastojati približavati istinu i doista ih obrazovati (pozivam se na definiciju učitelja prikazanu u tiskovini Čovjek i Svemir), a laži i poluistine, koje su vam se nesmotrenošću i nedovoljnom obučenošću pojavljivale, nastojati ukloniti u što većoj mjeri jer domoljublje i istinoljublje bi trebalo biti neupitno. Tako vam Bog pomogao!

Srdačan pozdrav,

Mario Škorin

Struč. spec. javne uprave Šibenik

Udruga Hrvatski Ratnik 

5 komentara
Ostavite vaš komentar

5 komentara
  1. Samo jedan ispravak: ep nije o caru Harezmu. Radi se o zemlji Harezmu u kojoj su, prema mitu, Hrvati živjeli.

  2. Poštovani g. Mario. Izvrstan tekst
    Prepun činjenica i podataka. I tek, onako, uzput! Obraćate se mentalno “gluvima” iliti čistim neprijateljima Hrvata. Neznam koliko smo ih puta dosada porazili ali, ako smo mi zaboravili, oni nisu i izzrakati će dok nas u podpunosti ne unište. Mada si umišlja kako podosta znam o Poviesti, Hrvata posebno, ipak ste mi ovim tekstom pomogli potražiti još neke podatke koje nemam niti ih znam. Uznadtojte i budite uporni bez obzira na nevjerne Tome, neprijatelje, trolove, udbaše i sl. Ako ijednog proučite, a jeste npr. mene, to vam je dovoljno za cieli život. Živi, zdravi i veseli bili. Veselim se našem skorašnjem susretu i upoznavanju jer će do toga uzkoro sigurno doći. S poštovanjem!

  3. Poštovani Roberte,
    nikad ne smijemo zaboraviti tko smo, otkud dolazimo i koliki utjecaj smo ostavili na ukupni svijet. Zato ja povremeno volim podsjetiti Hrvate da niti su beznačajni niti mali! Lijep vam pozdrav!