Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Pismo jednog beskućnika

Udruga Hrvatski Ratnik

Na mail Udruge smo dobili zamolbu da objavimo osobnu priču Luke Njegovana kojem je nanesena nepravda od strane institucija naše Domovine. Sličnih nesretnih priča ima tko zna koliko, te sami sebi postavljamo pitanje je li to ta država za koju su mnogi naši suborci prolili krv, a neki od nas dali i ono najvrednije što su imali, vlastite živote. Priču prenosimo u cijelosti.


Ja sam Luka Njegovan, rođen sam u Tribnju – Kruščica, općina Stari Grad Paklenica. Žrtva sam udbaško-terorističkih bandi više od 30 godina, ubijanja, pljačkanja i progona.

Prva moja priča slijedi:

Bio sam zaposlen u Društvenom poduzeću Lošinjska plovidba brodarstvo, ispostava u Rijeci, kod koje sam bio stalno zaposlen. Ukrcao sam se na brod Čikat dana 14.05.1990. Iskrcao sam se 09.05.1991.godine. Sve to vrijeme, dok sam bio na brodu, kao npr. odluka o prestanku radnog odnosa na zahtjev radnika u Rijeci 31.10.1990. i da sam se prijavio na mirovinsko i invalidsko osiguranje kao obrtnik. Ja o toj odluci i prijavi na mirovinsko ne znam ništa. Banda je radila što je htjela. Tek 1993. sam saznao što su banditi radili. Nakon 3 godine sam saznao da više nisam zaposlen u Društvenom poduzeću. Sve ovo pišem i imam dokumente o tome. Napominjem i to da sam nakon iskrcaja s broda Lošinjske plovidbe 1993. godine tražio od Mirovinsko invalidskog osiguranja u Rijeci moju radnu knjižicu i druge dokumente i nisam ih mogao podići s obrazloženjem da, dok ne podmirim dugovanje, ne mogu ih podići i tako da su moji dokumenti i danas u Mirovinsko invalidskom osiguranju u Rijeci.

Druga moja priča:

Bio sam štediša Glumine banke ispostava u Rijeci. Poznata je priča kako su banditi opljačkali banku. Pa i sam gospodin Marčinko je dosta puta bio u javnosti pa je konstatirao kako su ga ucjenjivali s reketom. Znade javnost kako je s bankom završilo. Ja sam imao 40.000 američkih dolara. Vratili su mi 100.000,00 kn protuvrijednosti, a ono drugo uzeli su sebi. Poznata priča kako treba pljačkati. To jedino i znaju – ubijati, pljačkati i progoniti, njihova je doktrina. Banka je i danas u stečaju, već više od 25 godina. Toga nema nigdje u svijetu. Bio sam na prosvjedu i tražio moju ušteđevinu i tek nakon 4 godine isplaćeno mi je 100.000,00 kn. Sve ovo što pišem imam dokaze, mogu argumentirati.

Treća priča: 

Ovršen sam protuzakonito. Općinski sud u Crikvenici pokreće ovrhu na moju nepokretnu imovinu na osnovu Rješenja od 15. siječnja 2008. godine, Ur.br. 350/08. Tri godine sam bio pod ovrhom. Na ovom slučaju imao sam četiri advokata, koji su cijelo vrijeme radili protiv mene i uštimavali su se s Poreznom upravom kako im je pasalo. Sve je to trajalo od 2008.-2017. godine tj. sve vrijeme trajanja ovrhe. U tri godine ja sam se razbolio i nisam se mogao nigdje zaposliti jer nisam mogao napraviti liječničku svjedodžbu za zaposlenje, konkretno, rad na brodu moja je profesija. Neko vrijeme sam radio na crno kako bih dobio dnevnicu, većinom na gradilištu – bauštela. Uništili su mi život, ništa u životu nisam postigao. Od devedesete, stalno me ubijaju, do dana današnjeg pljačkanje i progon. Štete su nastale od protuzakonite ovrhe. Prvo sam izgubio zdravlje. Zdravlje mi je jako loše, što mogu potkrijepiti s nalazima od strane doktora. Drugo, materijalna šteta je nastala od protuzakonite ovrhe, a jedna je i ova. Započeo sam gradnju kuće u Laduću i nešto sam izgradio, ali sve na crno, bez građevinske dozvole. Podnio sam zahtjev za legalizaciju 27.06.2013. godine. Nisam mogao podmiriti račun jer nisam bio zaposlen.  Pa je sada slučaj pod stečajem. Svi dokumenti su u spisu.

Ovo su banditi što su mi uništili život: Republika Hrvatska i Općinsko državno odvjetništvo u Crikvenici. Pokrenuli su ovrhu protuzakonito, broj: O-DO-37/08.Crikvenica, 30.listopada 2008.

Općinska državna odvjetnica VESNA CVITKOVIĆ. Dokumenti u spisu.

Republika Hrvatska, Općinski sud Crikvenica. Poslovni br: 7 OVR-350/08Sudac: IVA POLIĆ TURČIĆ

Republika Hrvatska, Ministarstvo financija – Porezna upravaPodručni ured Rijeka, Ispostava CrikvenicaKlasa: UP/I-420-01/2008-01/18Ur.br: 513-07-08-01/2008-01Crikvenica, 07.srpnja 2008.Voditeljica ispostave: EMIRA MANESTAR

A OVO SU POSEBNI BANDITI – SURADNICI MAFIJE:

1. Advokat: TOMISLAV MILOSAVLJEVIĆ, Rijeka
2. Advokat: MILORAD KOMADINA, Novi Vinodolski
3. Advokat: BORO RADIĆ, Zagreb
4. Advokat: ROBERT KOPAJTIĆ, Rijeka

Cijelo vrijeme trajanja postupka su se uštimavali s banditima i radili protiv mene. Proces je trajao od 2008. do 2017. godine. Mnoge druge sam kontaktirao da mi pomognu, ali kad bi vidjeli da sam dosada imao četiri odvjetnika odmah bi se zahvalili, a predmet ne bi niti pogledali s izrekom da se ne žele zamjeriti kolegama.

MOJA JE NAMJERA PROSVJEDOVATI ISPRED SABORA S PLAKATIMA NA KOJIMA ĆE PISATI:

JA, LUKA NJEGOVAN, ŽRTVA SAM UDBAŠKO TERORISTIČKIH BANDI.

VIŠE OD 30 GODINA UBIJANJA, PLJAČKANJA I PROGONA.

MOJ STATUS: SOCIJALNI PROBLEM, BESKUĆNIK, ŽIVIM U ZAGREBU OD 07.12.2017. GODINE.

Luka Njegovan

Udruga Hrvatski Ratnik

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Imam sličnih doživljaja u vezi odvjetničkog rada, tako da čovjeka u potpunosti razumijem. Žalio sam se i odvjetničkoj komori, ali na žalost i oni su u istoj igri i podržavaju jedni druge. Znam da pljačkaju sirotinju i međusobno se dogovaraju koliko koji treba uzeti novaca od slučaja. Uglavnom, pravosuđe je najveća mafija iza političara u Hrvatskoj.