Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Počast žrtvama partizanskog zločina u Županji

Piše: Hrvatsko BILO  

Danas se okupljamo u Županji kako bismo odali počast žrtvama strašnog zločina koji se dogodio 14. travnja 1945. godine. Na ovaj dan, partizanske snage su izvršile brutalni napad na civile, osobito na hrvatske intelektualce, kulturnu i društvenu elitu, samo zbog njihove hrvatske nacionalnosti. Ovo je bio zločin koji ne može biti opravdan ničim, i koji je morao biti osuđen bez iznimke.


Ovaj zločin nije bio samo napad na pojedince, već napad na cijelu zajednicu. Na ovaj način, partizani su pokušali ukloniti hrvatske intelektualce, kulturne i društvene elite koje su se isticali po svojoj hrvatskoj nacionalnosti. Na taj način, partizani su nastojali širiti teror i strah među narodom.

Zanimljivo je također da je izvorna stranka HSS godinama organizirala obilježavanje ovog događaj, međutim, dolaskom na čelo HSS-a velikog “državotvorca” Beljaka tradicija je zabranjena, a poštena i čestita stranka HSS bačena na koljena i pretvorena u žetončić.

Uz svesrdnu pomoć Željka Škrobe izaslanstvo udruge HRVATSKO BILO predvođeno predsjednikom, Darijom Žepinom, sa suradnicima obilježilo je tragični događaj odavanjem pijeteta žrtvama poraća i posjetio Županjsku Posavinu kako bi se prisjetili zločina koji se dogodio na današnji dan 1945. godine.

Darijo Žepina je istaknuo da su pod istom tom zvijezdom petokrakom počinjeni zločini tijekom Domovinskog rata nad hrvatskim civilima i braniteljima te da se do danas još uvijek ne zna gdje su njihovi posmrtni ostatci. Stoga je važno da se sjećamo žrtava i osvještavamo naš narod da se takvi zločini ne smiju ponoviti te da žrtve ne smiju biti zaboravljene.

Udruga HRVATSKO BILO nastavlja raditi na promicanju vrijednosti sjećanja na žrtve i očuvanja povijesne istine. Pozivamo vas da nam se pridružite u tome i da zajedno očuvamo sjećanje na one koji su dali život za slobodu i neovisnost naše domovine.


Neka nam ova spoznaja bude poticaj da se i dalje borimo za mir, toleranciju i jednakost među svim ljudima, a posebice je to danas važno jer smo suočeni sa diktaturom i osudama vladajuće koalicije nametanjem nakaradnog zakona o prekršajima protiv JRM-a gdje se po diktatu nekih kvazi povjesničara, a u službi Save Štrbca, pokušava stigmatizirati i osuditi povijesni Hrvatski pozdrav “ZDS”, a da se pri tome ne osuđuju zločini koji su učinjeni pod zvijezdom petokrakom i vodstvom jednog među deset svjetskih masovnih ubojica, Tita.

Također, ne smije proći ispod radara ni činjenica da će nam budući udžbenici povijesti za osnovnu školu uz spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića, uz njegovo časno ime stajati i ime milicionera tzv. “SAO Kraiine”, mesara iz Korenice, koji je sa svojim “drugarima” izvršio ovaj gnjusni zločin i pri tome smrtno stradao u vatrenom okršaju s policijskim snagama. Izjednačavanje žrtve i zločinaca u Domovinskom ratu je također jedna od premisa ove trgovačke koalicije, ali neće vam to proći, pobijedili smo časno u ratu, pobijedit ćemo i u miru.

Na kraju, želim izraziti svoju sućut obiteljima žrtava ovih zločina. Neka naša molitva i misli budu s njima.

Cijelu objavu i fotogaleriju možete vidjeti na poveznici ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar