Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Postavljanje spomenika Tvrtku I Kotromaniću uzburkao strasti u BiH!

Posted by Hrvatski Ratnik

Milorad Dodik prokomentirao je spomenik, koji je postavljen preko puta Predsjedništva BiH, Tvrtku I Kotormaniću. Rekao je kako je to krađa povijesnog identiteta, prenosi Bild.ba. Oštrom porukom na Facebooku se oglasio i gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, koji je najavio kako će Banja Luka “ispraviti nepravdu koju je načinilo Sarajevo”. Na Dodikovu izjavu je na svom Facebooku reagirao Nikola Kajkić…

“Narod koji zaboravi svoju povijest nema budućnosti, a u Hrvatskoj je puno onih koji žele da ju zaboravimo.” – Akademik Josip Pečarić.

Stoga objavu Nikole Kajkića prenosimo u cijelosti…


Milorade Dodiku (prije Dodig)!

TVRTKO KOTROMANIĆ JE BIO HRVAT I KATOLIK PO OCU I PO MAJCI – sve drugo je LAŽ.

Milorade, EVO TI MALO POUKE O POVIJESTI BOSNE I HERCEGOVINE…

Kao bivši član predsjedništva (porijeklom si hrvat), a to si trebao već znati! Velika šteta je što pravoslavci u BiH ne znaju ili ne žele znati povijest BiH ili Bosne srebrne!

ZAŠTO UVIJEK LAŽ MORA BITI NJIHOVA ISTINA!

Tvrtko Kotromanić rođ. 1338. godine bio je Hrvat – katolik, od oca Vladislava Kotromanića (Hrvata) i majke Jelene Šubić (Hrvatice), kršten je u katoličkoj crkvi, sa svim svetim sakramentima, a vjenčan za suprugu Doroteju Bdinsku.

Njegov djed je bio STJEPAN I KOTROMNIĆ (Hrvat i katolik), a baka je bila iz dogovorenog braka JELISAVETA NEMANJIĆ (ona je bila iz dinastije Nemanjića iz Srbije)…

Istina je da je bio veliki vladar i vojskovođa, osvajao je i drugovao sa srpskim vladarima, ali isto tako i s drugim Hrvatskim vladarima.

Bio je Ban od 1353.-1377., a Kralj je bio od 1377.-1391. godine, krunisan je za kralja Bosne srebrne 26.10.1377. godine. Umro je 10.03.1391.

Sve drugo je srpska laž i izmišljotina, ne mogu vjerovati da u BiH ili RH nema povijesničara da im to pojasni. U laži živem u laži će i umrijeti. Hrvati, Bošnjaci, budite ponosni na svog kralja, bio je veliki vojskovođa, veliki vladar i mudar političar.

Mnogi povijesničari kažu da je bio veliki mudrac i da nikada ne bi napravio grijehe kralja STJEPANA TOMAŠEVIĆA pod čijem vodstvom je 1463. Bosna pala u ruke Turaka… koji je uskratio plaćanje danka sultanu a kojeg su izigrali u dogovoru, papa i hrvatsko ugarski kralj Matija Kovin.

1602. dogovorom Muhameda II I Partijarha SPC Aleksandra, nametanjem 12 puta većih ppreza za katolike od pravoslavaca, 200.000 katolika u Bosni (Banja Luka, Zvornik, Bijeljina, Mrkonjić grad, Trebinje) je prešlo s katoličanstva na pravoslavlje, zbog manjih poreznih nameta.

Nikola Kajkić/facebook.com

Udruga Hrvatski Ratnik

4 komentara
Ostavite vaš komentar

4 komentara
  1. Moze biti ugarski ,ako je bio katolik ,a hrvatski ne moze biti jer Hrvatska je bila dio Ugarske ,dakle nije ni postojala. Kako moze neko imati kralja ,ko nije ni postojao. hee

    1. Zaključak ti je prilično neinteligentan. Hrvatska država nije samostalno postojala, bila je dio ugarskog kraljevstva, ali je postojao Hrvatski narod kao i hrvatski vladari koji su vladali Bosnom prije Turaka.

  2. Svaka ti cast gospodine Kajkicu ,da nam je jos takvih Kajkica ,Glasnovica ,Prkacina i dt bili bih najbogatija i sredenija drzava .