Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Psihopati i kriminalci

Piše: Vjekoslav Škreblin

Dolje navedene sorte ljudi oduvijek su, još od Biblijskih vremena, krojile sudbinu čovjeka i čovječanstva. U starim se zapisima nalazi njihov scenariji koji je obogaćen arhaičnim izrazima kako bi se sadržaj što dublje usjekao u pamćenje bogobojaznog, običnog i priprostog puka.

Ako bi kroz povijest itko “nepozvan” iliti slobodouman posumnjao u zlouporabu odabranog i posvećenog pronositelja nauka i vjere bio bi drakonski sankcioniran. Tko bi se, primjerice, poznatog papu Borgiu (Alexsandar VI) usudio javno kritizirati ili nedaj Bože raskrinkati kao razvratnika, spletkaroša pa i terorista-ubojicu taj bi vrlo brzo ugledao KRALJEVSTVO NEBESKO!

Ili pak raskrinkati papinsku ideju pokretanja Križarskih ratova, za javnost, u svrhu oslobađanja i čuvanja Isusova groba koji su zaposjeli nevjernici i pogani muslimani. Crkvena vrhuška je sama sebi  davala božanske moći, te svima obećavala oprost svih dotadašnjih i budućih grijeha, oprost svakom sudioniku u tim “svetim” križarskim pohodima! Zar su i tadašnji kroničari bili slijepi ili korumpirani kao što su danas?? Nitko se ni tada nije usudio analizirati prljave i podle motive pokretanja Križarskih ratova. I onda se sve svodilo na vokabular proizašao iz klerikalno velikaške kuhinje. Vojna je pokrenuta isključivo protiv pogana i nevjernika koji su zaposjeli Isusov grob. Stoga su to bili isključivo sveti i vjerski križarski ratovi  u zaštiti groba Isusa Krista, a nikako u službi pljačke, paleži, ubijanja ili ratnog profiterstva!! Tko bi tada pomislio drukčije završio bi na GALGAMA pa i križari koji bi se sukobljavali i s neposlušnim papinskim vazalima!!

Nakon završetka i realizacije takvih zloćudnih ideja, nakon zbrajanja opljačkanoga, jer mrtve nitko brojio nije, štakori bi se zavukli u svoje zlatom pretovarene i draguljima optočene brloge i nastavili uživati u slatkom grijehu bluda, prežderavanja, pedofilije, pederastije i mnogim drugim bestijalnim pohotama. Do sljedeće prilike, sljedećeg “svetog” pohoda!!

Svaka sličnost iz povijesti s današnjom podvalom KORONE, klimatskih promjena, trovanja zraka, vode… sijanja GMO sjemena, cijepljenja sumnjivim i po život opasnim fajzerovim dozama… Današnji “sveti povodi” za “opće dobro” identični su onima na koje nalazimo u povijesti ubijanja, porobljavanja i pljačkanja ljudskoga roda. Vidi se to i u cijelom svijetu na primjeru podvaljenog rata između UKRajine i Rusije u kojemu, poput korona podvale, montirana UKRajinska vrhuška u ime UKRajine tobože brani interese UKRajinskog naroda i države od ruskog okupatora. Javnost već zna kako je više od polovice Ukrajine prodano i u rukama baš onih koji su na čelu UKRajine UKRajinu davno PREprodali onima koji se “brinu” za UKRajinu i UKRajince a protiv Rusa i Rusije!! Da, da, baš ti “dušebrižnici” žele da taj rat što duže potraje kako bi nakon rata sudjelovali u obnovi Ukrajine!!? Poglavito u duhovnoj obnovi. Štoviše, u “obranuUKRajine NOVOnormalni i napredni su uvukli i cijelu “kršćanskuEUropuNOVOnormalni svijet.

Vatikan, sa sadašnjim papom na čelu, želi da rat u UKRajini stane što prije!! Ali, s druge strane, Vatikanski puzavac poziva sve “savjesne i bogobojazne” da UKRajini pošalju što više oružja jer je to legitimno. Valjda je zato UKRajinska pravoslavna crkva zauzvrat ove godine slavila Božić 25. prosinca, kao mi rimokatolici. Jednakim se žarom papa Bergoglio, također, upire u obranu UKRajinskih interesa kao što se bori da svaki čovjek, pa i dijete, ima pravo na dostupnost “spasonosnog” cjepiva protiv masovno smrtonosnog COVID-19. Ako bi to “čarobno” cjepivo, daj Bože, bilo fajzerove proizvodnje, sveti bi ga otac i osobno blagoslovio!! 

Kao što vidimo iz povijesti svi su se ratovi, “istraživanja” i otkrivanja Novog svijeta odigravali u ime najsvetijih ciljeva, a nikada za osobne probitke ili bilo kakve pljačke, te likvidacije naroda poput Indijanaca nekad ili danas Palestinaca.

To što su prijestolnice raznih carstava izgrađene mahom opljačkanim dobrima, prešućuje se. Pa kad smo već kod najgramzivijih ljudskih štetočina i parazita onda svakako Vatikan treba zauzeti jedno od najznačajnijih mjesta u povijesti ljudske prijevare, podmetanja, pohlepe, grijeha, opačina i svekolike požude za tuđim!!

Međutim, prijepora i neslaganja po mnogim pitanjima unutar i van Crkve ipak je bilo i biti će i dalje.

Tako se nadležni mudraci i ovlašteni pismoznanci niti dan danas ne slažu oko jedne osobe, tko je autor poznatog odlomka iz Biblije koji nosi naslov Knjiga Otkrivenja. Vidi se to i iz izlaganja poznatog Salezijanca na tu temu:


ODGOVARA DON DAMIR STOJIĆ

Tko je autor Knjige Otkrivenja?

“Uvijek sam mislila da je autor knjige apostol Ivan, autor Evanđelja po Ivanu i Ivanovih poslanica. Danas sam slučajno, u jednom starom broju časopisa Svjetlo riječi, čitala tekst o spomenutoj knjizi gdje piše da nije tako…”

Poštovana!

Vidjelac iz Knjige Otkrivenja identificira se kao Ivan. Katolička enciklopedija dalje o tome piše: „Vidjelac pobliže ne otkriva svoju osobu. Međutim, iz tradicije znamo da je Vidjelac iz Otkrivenja Ivan apostol, sin Zebedejev, ljubljeni Isusov učenik. Krajem drugoga stoljeća Otkrivenje je priznato od povijesnih predstavnika najvažnijih Crkava kao autentično djelo Ivana apostola.“ Među onima koji svjedoče za to autorstvo jesu važne osobe iz poslije apostolskog vremena kao što su sv. Hipolit Rimski, sv. Klement Aleksandrijski, Origen, sv. Justin, sv. Irenej Lionski…

Međutim, suvremeni egzegeti velikim se dijelom ne slažu s tim. Smatraju da su razlike u jeziku između četvrtog Evanđelja i Otkrivenja prevelike da bi oba djela mogla pripadati istom autoru. Nadalje, ukazuju na razlike u teološkoj perspektivi između ova dva djela, a navode i neke druge razloge.


Eto, i u BIBLIJI se vide prekrajanja i “adaptiranja” po vlastitoj mjeri. Čuo sam da se slična stvar događa i s Kur’anom.

No, neka se o tome “svađaju” znalci. Ja sam ipak samo kuhar koji svojim zapažanjima i ukazivanjima na NElogičnosti dodajem začin ovakvoj eventualnoj raspravi..

Ovo s autorom Knjige Otkrivenja neodoljivo me podsjeća na Zakon o prodaji INA-e kojega je napisala i donijela tzv. Račanova vlada. O kršenju tog Zakona po kojemu su naši državni lopovi prodali, a lopovi iz Mađarske kupili INA-u je podrobno izvješćivao i Tabloid Magazin. Svi kao lopova krive bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera tvrdeći kako je on protuzakonito prodao INA-u. To je notorna LAŽ koju nitko ne smije iznijeti u javnost osim pojedinih medija poput Tabloida. Namjerno se prešućuje da je to učinila tzv. Vlada RH na čelu s Ivicom Račanom. U Zakonu jasno stoji kako su pri prodaju te naše mega kompanije trebala sudjelovati najmanje tri ponuđača. I bila su na početku. Nakon raspisivanja natječaja Austrijski, Ruski i Mađarski ponuđač. Međutim, Ruski ponuđač se u zadnji čas predomislio i povukao svoju ponudu, i ostala su dva ponuđača, Austrijski i Mađarski.

INA je usprkos očitom kršenju Zakona o prodaji INA-e prodana Mađarima. Iako nadležni tvrde kako je u tom “biznisu” teklo sve po zakonu, dokazi tvrde suprotno.

Tako je i s autorom Knjige Otkrivenja. Autoriteti tvrde kako je autor evanđelist Ivan, ali po tvrdnjama mnogih znanstvenika neki argumenti upućuju da to nije istina.

Po mojoj prosudbi, kao i prilikom prodaje INA-e, i u ovom slučaju laže onaj koji ima koristi od laganja.

Danas vidimo kako se ostvaruje stara izreka: “U cara trojana kozje uši!”

Svima želim sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2023. godini.

Vjekoslav Škreblin

Udruga Hrvatski Ratnik

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Nije presudno koji čovjek je pisao Otkrivenje, nego sadržaj. Dakle nije baš korektno optuživati kršćane da su mjenjali Sveto Pismo, mijenjajući mišljenje o piscu nakon novih spoznaja istražujući tekst. Treba dokazati promjenu teksta u SP, što nije uopće nigdje spomenuto. Šteta jer ovom izjavom se autor članka otkriva kao pristran i nevjerodostojan. Tako nažalost i Hrvatski Ratnik trpi kolateralnu štetu.

    1. Slažem se u svemu rečenom osim da Hrvatski ratnik trpi kolateralnu štetu. Pozdrav tebi Ivice.

    2. Cijenim svačije mišljenje..Niti jedan istinski KRŠĆANIN ne bi se usudio mijenjati/falsificirati izvornik Svetoga pisma…To su činili i čine osobe bliske SOTONI koje se pred STADOM/vjerničkim pukom predstavljaju kršćanima…Zar sadađnji papa nije očiti primjerak kako se ujutro obraća vjernicima a poslije podne reklamira FAJZER, preparat koji izravno ugrožava zdravlje i život ljudske populacije ?!..Taj bi lik zasigurno promijenio i tekst Svetoga pisma kada bi se našao u prilici..koji tekst ili psalam bi ga rehabilitirao u raboti tiskanja kovanica od 20 EUra na kojima cijepivom se truje jedan neinformirani i zasljepljeni vjernik..Stoga i vaša primjedba o NE/vjerodostojnosti teksta stoji na klimavim temeljima..