Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Ratni zločinac Džemo Merdan u ugodnom druženju s našim generalima!

Piše: Miro Perković

Kako neki zlobnici znaju reći kako su HVO i HV bili agresori u BiH, što će reći na naredbu generala ABiH u kojoj stoji: “uništiti svu živu silu, uključivo žene, djecu i starce na prostoru Novog Travnika, Nove Bile, Viteza i Busovače… U tu svrhu koristiti sva raspoloživa sredstva uključujući kemijska sredstva i sve dobrovoljce iz islamskih zemalja (mudžahedine) u slavu uzvišenog All’aha dž. š.”

Budući neki zlobnici, ili obični indoktrinirani nebitni likovi, znaju reći kako su HVO i HV bili agresori u BiH, a što bi značilo da sam i ja osobno bio agresor u vlastitoj domovini, moram se osvrnuti na jedan događaj od prije neki dan, ili točnije u ponedjeljak 29. svibnja, kada je, na poziv predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftije Aziza ef. Hasanovića, izaslanstvo Udruženja generala BiH posjetilo Hrvatsku.

Tu je u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu upriličen susret s izaslanstvom Generalskog zbora Hrvatske kojeg je predvodio predsjednik HGZ-a umirovljeni general Marinko Krešić, a prisutni su bili i Mladen Kruljac, Frane Tomičić i Marko Lukić. Kako mediji izvješćuju, ugodno su se družili i lijepo ćaskali.

Ne ulazeći u razloge posjeta, koji vjerojatno i jesu politički, buduću bošnjačka SDA više nije u vlasti u Federaciji BiH, nije mi jasno kako ijedan Hrvat, a osobito hrvatski general, može sjesti za isti stol s jednim dokazanim ali neosuđenim ratnim zločincem.

Džemal Merdan je kao oficir JNA sudjelovao u razaranju Hrvatske i ubijanju njenih građana, ali to bih mu nekako i oprostio, bio je rat, a on vojnik. Čak bih mu oprostio i to što je kao kao zamjenik zapovjednika trećag korpusa Armije BiH držao Lašvansku dolinu u okruženju punih 8 mjeseci.

Ali kako mu oprostiti naredbu “Kravavi Badnjak” koju je izdao 22. prosinca 1993, pred sam Božić, u kojoj između ostalog stoji: “uništiti svu živu silu, uključivo žene, djecu i starce na prostoru Novog Travnika, Nove Bile, Viteza i Busovače… U tu svrhu koristiti sva raspoloživa sredstva uključujući kemijska sredstva i sve dobrovoljce iz islamskih zemalja (mudžahedine) u slavu uzvišenog All’aha dž. š.”

Ma naravno da znamo kako je Armija BiH zajedno s njenim zapovjednicima, generalima, od kojih niti jedan nije osuđen na Haškom sudištu, bila humanitarna organizacija. Dapače, oni su bili pravednici koji su samo branili cjelovitu BiH. Di bi oni bili zločinci pa ubili bilo koga a kamoli naredili ubijanje civila? To su radili samo Ustaše i četnici.

Možda je rahmetli Alija cijepio Haške suce i tužitelje cjepivom vrijednim 30-ak milijuna eura pa ih ovi iz zahvalnosti odbili osuditi za zločine “koji se nisu desili”, i za koje je ona šuša od tužiteljice, Louis Arbour, rekla da nisu predmet istrage tužiteljstva Haškog suda, a koje su valjda proglasili masovnim samoubojstvima. Valjda zločesti srednjobosanski Hrvati nisu mogli podnijeti da ih od Ustaša oslobađaju Zelene beretke i mudžahedini pa izvršili masovni suicid odsijecanjem vlastitih glava.

Na primjer, za pokolj počinjen u Križančevu selu, u Lašvanskoj dolini, u kojem su ubijena 64 Hrvata, 34 civila i 30 zarobljenika u uniformi HVO-a, nitko nije odgovarao, pa ni onaj koji je potpisao naredbu “Krvavi Badnjak”. Pa i zašto bi kad svi znaju da su pripadnici HVO-a “Ustaše” koje treba ubiti preventivno, za svaki slučaj, jer Ustaše piju krv i prave ogrlice od dječjih prstića i očiju. Koje konvencije? A i civili su bili Ustaše!

Ovih 30 zarobljenika u uniformama HVO-a mudžahedini su odveli u svoj logor i s njima se onako prijateljski družili, nisu se loptali njihovim glavama i, ne daj Bože, razapinjali ih na križeve, a zarobljene “Ustaše”, da im zahvale na humanosti, sami sebe obezglavili, valjda od stida pred tako humanim i divnim neprijateljem.

I sad, zamislite, general Merdan, humanitarac koji je potpisao zapovijed za akciju “Krvavi Badnjak” dolazi u Zagreb družiti se sa svojim kolegama iz HGZ-a.

Njemu se ne čudim, ali se čudim našim vrlim domoljubnim generalima. Ako dotični nisu znali s kim sjede, a trebali su znati, morali su se oglasiti i ispričati svim hrvatskim braniteljima koje su time uvrijedili, a osobito pripadnicima HVO-a.

General Merdan nikad nije optužen ni suđen, niti u Hagu niti na sudu BiH, ali je zato bio svjedok tužiteljstva protiv Darija Kordića koji je apsolutno nevin osuđen na 25 godina zatvora zahvaljujući krivotvorini notornog Ante Nobila i njegovih udbaših frendova unutar hrvatskih službi, a sve uz blagoslov njegovog branjenika Tihomira Blaškića.

Opširne članke možete pročitati na portalu Republikainfo.com i Maxportal.hr

Naslovna fotografija Maxportal.hr

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar