Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Šteta uzrokovana maskama – by InfoTeam

Vijesti by InfoTeam

Nova studija pokazuje da višak ugljičnog dioksida koji udišu nositelji maski može imati velike zdravstvene posljedice. Nositelji maski udišu veće količine zraka koje su trebali izbaciti iz tijela i pustiti na otvoreno. Dakle, visoki krvni tlak, smanjena sposobnost razmišljanja, respiratorni i reproduktivni problemi su među mnogim mogućim posljedicama učinkovitog trovanja udisanjem previše ugljičnog dioksida…

Nova studija pokazuje da višak ugljičnog dioksida koji udišu nositelji maski može imati velike zdravstvene posljedice. “Dok je razina ugljičnog dioksida osam puta veća od normalne otrovna, istraživanja sugeriraju da osobe koje nose maske (posebno oni koji nose maske dulje od 5 minuta u komadu) udišu 35 do 80 puta više CO2 od normalne razine.

Nositelji maski udišu veće količine zraka koje su trebali izbaciti iz tijela i pustiti na otvoreno. “[Značajno povećanje ugljičnog dioksida do kojeg dolazi tijekom nošenja maske znanstveno je dokazano u mnogim studijama”, pišu njemački autori. “Svježi zrak ima oko 0,04% CO2“, primjećuju, dok je kronična izloženost pri razinama CO2 od 0,3 posto “toksična”.

Koliko CO2 udišu osobe koje nose maske? Autori pišu da “maske nose moguću kroničnu izloženost visokoj razini ugljičnog dioksida od 1,41–3,2% u udahnutom zraku dokazano pouzdanim eksperimentima na ljudima.

Što vam može učiniti udisanje previše ugljičnog dioksida? Autori pišu da se “na razinama između 0,05% i 0,5% CO2,” može doživjeti “povećan broj otkucaja srca, povišen krvni tlak i općenito povećana cirkulacija sa simptomima glavobolje, umora, poteškoća s koncentracijom, vrtoglavice, rinitisa i suhog kašlja.” Stope iznad 0,5 posto mogu dovesti do “smanjene kognitivne izvedbe, oslabljenog donošenja odluka i smanjene brzine kognitivnih rješenja”. Iznad 1 posto “štetni učinci uključuju respiratornu acidozu, metabolički stres, povećan protok krvi i smanjenu toleranciju na tjelovježbu.” Opet, osobe koje nose maske vjerojatno udišu razine CO2 između 1,4 i 3,2 posto, znatno iznad bilo kojeg od ovih pragova. Štoviše, “Pokazalo se da su metabolizam testisa i stanično disanje sve više inhibirani rastućim razinama CO2.

Dakle, visoki krvni tlak, smanjena sposobnost razmišljanja, respiratorni problemi i reproduktivni problemi su među mnogim mogućim posljedicama učinkovitog trovanja udisanjem previše ugljičnog dioksida.

Autori pišu da je “jasno da je ponovno udisanje ugljičnog dioksida, posebno kada se koriste maske N95, iznad granice od 0,8% CO2 koju je odredila američka mornarica kako bi smanjila rizik od mrtvorođene djece i urođenih mana kod djece od ženskog osoblja na podmornicama koje bi mogle biti trudne.” Drugim riječima, prisila na obvezo nošenje maski kod trudnica je rezultirala visokim razinama udisanja CO2, a što bi bilo spriječeno da su služile na podmornici.

Doista, prema autorima postoje “indicijski dokazi da uporaba maski može biti povezana s trenutačnim opažanjima značajnog porasta od 28% do 33% mrtvorođene djece u cijelom svijetu i smanjenom verbalnom, motoričkom i ukupnom kognitivnom izvedbom za dva puna standarda odstupanja u rezultatima kod djece rođene tijekom pandemije.”

Oni citiraju nedavne podatke iz Australije koji “pokazuju da su ograničenja zbog karantena i druge mjere (uključujući maske koje su bile obvezne u Australiji), u nedostatku visokih stopa bolesti COVID-19, bile povezane sa značajnim porastom mrtvorođene djece.” U međuvremenu, “nije primijećen povećani rizik od mrtvorođenih u Švedskoj,” koja je pohvalno prkosila javnozdravstvenoj kabali i krenula vlastitim putem u postavljanju Covid politike.”

Poveznica na izvor ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar