Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Suze u očima prisutnih govore više od tisuća riječi!

Posted by Hrvatski Ratnik

Jučer, u subotu 14. listopada, obilježena je 32. obljetnica oslobađanja Bujavice, prvog vojno oslobođenog mjesta u Domovinskom ratu. Povodom te obljetnice govor je održao i Hrvatski Ratnik Gordan Šebalj, koji je bio pripadnikom 56. samostalne bojne HV Kutina i sudionik akcije oslobađanja Bujavice. Svi vidimo i osjećamo emocije u Gordanovim riječima, ali ono što se u priloženom video uratku ne vidi to su suze u očima prisutnih.

A upravo to najviše govori o stanju stanju duha u našoj Domovini. Nećemo prepričavati Gordanov govor, možete ga pogledati i poslušati u videu ispod.

A hoće li se Plenković i Medved zapitati zašto je to tako? Čisto sumnjam. Uglavnom, puno izrečenog u svega 9 minuta…

Video uradak je skinut s facebook profila KuTina info gdje između ostalog stoji…

Gordan Šebalj, hrvatski vojnik, pripadnik 56. samostalne bojne HV Kutina i sudionik akcije oslobađanja Bujavice govorio je na obilježavanju 32. obljetnice oslobađanja prvog naseljenog mjesta u Domovinskom ratu.

U Bujavici je obilježena

32. GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA BUJAVICE, PRVOG OSLOBOĐENOG MJESTA U DOMOVINSKOM RATU

U programu obilježavanja sudjelovali su sudionici akcije, pripadnici 56. samostalne bojne HV Kutina, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici Grada Kutine i SMŽ, atletičari Udruge maratonaca SMŽ Heroji ne umiru i MK Vilenjaci Kutina. Pripadnici kutinske 56. samostalne bojne oslobodili su Bujavicu 14. listopada 1991. g. Bila je to prekretnica u Domovinskom ratu. Do tada Hrvatska vojska se branila. Bila je ovo prva napadna akcija HV-a i tada je započelo oslobođenje okupiranih dijelova Hrvatske. Selo Bujavica oslobođeno je 14.listopada 1991. U njenom oslobađanju sudjelovali su: Samostalni izviđački vod i dio 1.satnije iz sastava 56.Samostalne bojne, pripadnici posebne jedinice MUP-a. i dragovoljci Čazmanskog ZNG-a.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar