Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Tko i zašto nas laže da je Nikola Tesla bio Srbin?

Posted by Hrvatski Ratnik

U Slobodnoj dalmaciji se 22. lipnja pojavio članak kako Srbi lude jer je umjetna inteligencija Teslu proglasila etničkim Hrvatom, i to opetovano dva puta, pa su se slobodankini orjunaški dnovinari požurili to ispraviti. Tesla je bio Hrvat, a to dokazuje tajni dnevnik Nikole Tesle koji Beograd skriva. Na to je danas, dva dana poslije reagirao urednik portala Croativ.net osvrćući se na Slobodnu člankom koji počinje riječima “VELEIZDAJNIČKI SRAMOTNO…”

Cijeli članak o srpskim i orjunaškim lažima vezano za Teslino porijeklo prenosimo u nastavku…

VELEIZDAJNIČKI SRAMOTNO Umjetna inteligencija (AI) drži Teslu Hrvatom, a ‘Slobodna’ ju ispravlja, baš po srbskom obrazcu…

Ne znam kako bi se mogao nazvati članak Slobodne Dalmacije: “Srbi lude, umjetna inteligencija (AI) Teslu proglasila ‘etničkim Hrvatom‘, na ponovljeno pitanje rekla – ‘nije Srbin, osim izdajničkim, petokolonaškim, orjunaškim… 

I dok je je na upit AI-u, je li Tesla Hrvat, odgovor bio – jest, a ponovno – je li Srbin – nije, na teren ulaze ‘eksperti’ iz ‘Slobodanke’ i blago rečeno, ‘zbunjuju’ AI, relativiziraju njegovo hrvatstvo, jedostavno lažu! Oni poučavaju’ AI da je Tesla bio srbskog podrijetla… i AI će to, bar zasad, prihvatiti.

Ako se sjetimo od pokojne Ljubice Štefan do nedavne knjige Maria Filipija gdje su raskrinkane gotovo sve srbske laži o Tesli, očito neupućeni novinar Slobodne i dalje ‘vergla’ srbijansku mantru o Tesli (podrijetlom) Srbinu.

Da ne govorimo o recentnim izjavama američkog veleposlanika u Beogradu Anthony Godfreya da poznati znanstvenik i genije Nikola Tesla nije Srbin!

Ili od teksta hrvatskog arhiepiskopa Aleksandra pod naslovom: Nikola Tesla ili kako se Hrvatska odriče vlastite povijesti, sve je jasno, samo u glavama novinara Slobodne, zatrovanih orjunaškim sentimentom, Tesla je srbskog podrijetla!

Portal Croativ.net u tekstu: ŠOKANTNO: Zašto Beograd skriva tajni dnevnik Nikole Tesle?, odgovara na praktično nepostojeća (lažna) pitanja o Teslinom podrijetlu. Naime, pok. Ljubica Štefan je, kopajući po državnom arhivu u Beogradu, naletjela na tajni dnevnik Nikole Tesle u kojem on sam svjedoči da su njegovi predci hrvatski ‘koljenovići’ – Draganići iz Zadra, hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali.

U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!“

Tu bi bio i odgovor na ključno pitanje je – zašto Beograd skriva, praktično, tajni dnevnik Nikole Tesle!?

I sada, slobodankini orjunaši i dalje kao papagaji ponavljaju već ofucane srbijanske mantre, čak se nisu imali hrabrosti potpisati nego se skrivaju iza Redakcije.

Dakle, ako je AI i imala istinitu informaciju, sada je ‘ispravljena’ od strane srbo-orjunaške pete kolone u Hrvatskoj.

Dokle ćemo trpjeti ovakav nered u vlastitoj zemlji? Jesu li srušene institucije, organi sigurnosti, kulturne ustanove, državna odvjetništva, sudovi… da nitko nema potrebe odgovoriti na ovakve podvale?

Ako se ne može očekivati odgovor od utvrde jugoslavenstva JAZU-a, bar bi trebala reagirati Matica Hrvatska.

Izvor: Croativ.net

Opširan tekst o Teslinom hrvatskom porijeklu koji je objavljen prije četiri godine na portalu Croativ.net možete pronaći na poveznici ovdje.

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar