Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Tko je i zašto je Nada Šikić najbolji izbor za Hrvatsku?

Posted by Hrvatski Ratnik

Kako su već počela podmetanja čelnim ljudima nove stranke Hrvatsko Bilo, a osobito predsjednici Nadi Šikić, dužni smo svima pojasniti tko je Nada Šikić i što je učinila za Hrvatsku u svega 6 mjeseci svog ministrovanja. Ta žena je zadužila Hrvatsku više nego svi ministri u povijesti RH zajedno. Nada je iz politike izašla siromašnija nego je bila kad je u nju ušla, a Hrvatsku je spasila od bankrota teškog 100 milijardi kuna, a sve nas od dužničkog ropstva.

Prof.dr.sci Nada Šikić Plenkoviću je u oči rekla da u njegovoj vladi ne želi sudjelovati te je ekspresno dobila otkaz.

Same te dvije činjenice ukazuju na časne motive političkog angažmana Nade Šikić, te integritet i dostojanstvo osobe kojoj je interes Naroda i Države iznad svega.

Kako biste ju bolje upoznali i shvatili tko je ta samozatajna žena koja nema mrlje u karijeri, a koja široj javnosti nije toliko poznata upravo stoga jer je u tišini radila svoj posao a nije se reklamirala i naslikavala po medijima, donosimo članak objavljen na Kamenjaru 18. ožujka 2017. godine. Kad ga pročitate bit će vam kristalno jasno zašto je baš ona najbolji izbor ne samo za predsjednicu jedne stranke, koja je očito mnogima već zasmetala, nego i za predsjednicu Države, odnosno Vlade RH…


Bivša Karamarkova ministrica dr.sc. Nada Šikić dobila je presudu u Ženevi

Međunarodna organizacija rada u Ženevi odbacila je tužbu Sindikata udruženja umirovljenika Srbije. Sindikat je, naime, prije dvije i pol godine pokrenuo postupak ne bi li za više od 80 tisuća umirovljenika dobio navodne zaostatke mirovina koje im Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje nije isplaćivao tijekom Domovinskoga rata i sve do 1998. Za to vrijeme primali su mirovine preko fondova tzv. SAO Krajine.

Hrvatsko je stajalište, a potvrdili su ga i međunarodni sudovi, da su te mirovine već isplaćene iz fondova tzv. SAO krajine te nema govora o dvostrukim isplatama. Iznos koji su tražili umirovljenici iz tzv. SAO Krajine iznosio je više od 30 milijardi kuna.

Predan rad prema Hrvatskoj recept je dugoročnog uspjeha

Preuzimanjem Ministarstva rada i mirovinskog sustava od bivše Milanovićeve vlade potvrđenu ministricu u Hrvatskom saboru iz Karamarkove vlade nije dočekala niti jedna bilješka o procesu koji je trajao od 2012. godine. Naime, Kukuriku koalicija je u svom Planu 21 obećala SDSS-u nadomjestak mirovina koje su primali od 1991. – 1995. odnosno 1997. godine iz parafondova tzv. SAO krajine.

Do tog perioda su izgubili sve sudove u Republici Hrvatskoj uključujući i US. Izgubili su i sve sudske postupke pred Međunarodnim sudom za ljudska prava EU. Tadašnja Vlada RH premijera Zorana Milanovića osniva Povjerenstvo za pomoć umirovljenicima s područja bivše tzv. SAO krajine. Odlaze u Beograd na konzultacije, a njih i odvjetnike plaća Republika Hrvatska. Nakon puno truda i muke dosjetili su se da je mirovina posljedica rada i tako osnovali sindikat, obratili su se Međunarodnoj organizaciji rada u Ženevi (ILO), koja je tijelo UN-a. Na taj način su izbjegli EU. U sindikat je uključeno oko 80 tisuća umirovljenika.

U slučaju gubitka spora minimalna šteta za RH iznosila bi oko 35 milijardi kuna. Kako nisu svi učlanjeni u sindikat očekivana je šteta od 100 milijardi kuna. Na intenciju bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić rok za odgovor Hrvatskoj prema najnovijim je zahtjevima srpskih agresorskih zahtjeva za isplatu takvih dvostrukih mirovina sudu Međunarodne organizacije rada u Ženevi bio do 31. prosinca 2016. godine radi poznate društveno političke situacije.

U vremenu pada Vlade RH, izbornog ozračja u zemlji i mogućeg gubitka spora bivša ministrica resornog ministarstva dr. sc. Nada Šikić osjećala se usamljeno. Na nizu sjednica bivše Vlade ili u kontaktima s vrhom bivše Vlade, pokušala je dići uzbunu zbog ovih skandaloznih otkrića koja su je dočekala u njenom resoru, ali tada je na nju krenula medijska sotonizacija u lovu na vješticu kako bi se skrenula pozornost sa stvarnog problema.

Prepuštena sama sebi i vlastitom timu unutar resornog ministarstva, jer od nikoga nije imala pomoći, bivša ministrica dr.sc. Nada Šikić predala je Državnom odvjetništvu prijavu protiv Vlade RH kojom je predsjedavao premijer Zoran Milanović jer je protivno pravnoj stečevini RH kao i EU podigao optužnicu na štetu građana koje predstavlja u Vladi RH.

Zatim se u postupak uključio DORH kao i Ministarstvo vanjskih poslova. Uz puno truda i entuzijazma presuda je donesena u korist Republike Hrvatske. Sada bi svakako trebalo nastaviti postupak protiv Zorana Milanovića i podići tužbu radi izdaje nacionalnih interesa, no postavlja se retoričko pitanje koliko je to izvjesno s obzirom da je Andrej Plenković u koaliciji s Miloradom Pupovcem?

Neka vam bivša ministrica dr.sc. Nada Šikić bude uzor u borbi za domovinu, jer rijetko tko bi se na taj način zalagao u situaciji tehničke Vlade RH, a da ne govorimo da je izložila sebe u trenutku kada je predala predmet DORH-u, a nije je imao više tko zaštititi prilikom pada Vlade RH.

Do trenutka dok ne ostanete sami teško da možete zamisliti kakav je to osjećaj, jer osim što je smijenjena pitanje je da li joj je uopće itko iz Vlade RH čestitao na angažmanu koji je rezultirao dobivanjem prve presude u korist Republike Hrvatske, a što može biti inspiracija za podizanje svih drugih optužnica. Čisto sumnjam da je premijer RH Andrej Plenković čestitao ministrici koju je i sam smijenio, jer tada bi si javnost postavila pitanje iz kojih razloga je smijenjena, a djelovala je u interesu Republike Hrvatske?

Neka mi još netko kaže kako Tomislav Karamarko nije imao iskrene namjere u ljubavi prema domovini, a dokaz tome bio je predani rad bivših ministara poput dr.sc. Zlatka Hasanbegovića, dr.sc. Mire Kovača, dr.sc. Nade Šikić, a u konačnici i najuspješnijeg ministra turizma Antona Klimana koji je očigledno morao otići radi ostvarenih povijesnih rezultata u jeku lanjske turističke sezone.

Isto tako možemo iz konteksta zaključiti kako niti jedan medij nije se ispričao bivšoj ministrici koja je ukazivala na ozbiljnost problema, koji je na kraju polučio uspjeh, dok je trajao permanentan lov na izmišljenu vješticu iz resornog ministarstva bivše Vlade RH.

Stoga čestitam vam na moralnoj pobjedi u borbi Davida protiv Golijata, a pritom uživajte u vlastitoj satisfakciji budući da ste spriječila bankrot državnog proračuna Vlada RH koja se diči gospodarskim uspjesima, a pritom zaboravlja javnosti predočiti vaš angažman u borbi ispred Međunarodnog suda u Ženevi, za očekivati je da bi pala na prepreci od velikog interesa za Republiku Hrvatsku.

Da ovo nije uspjeh ministarstva za vrijeme vašeg djelovanja, za pretpostaviti je kako bi ova pobjeda pred Međunarodnom organizacijom rada u Ženevi (ILO) bila prezentirana uspjehom, a ovako vidimo nitko se ne oglašava iz Vlade RH u javnosti, jer bi bilo potrebno odgovoriti na upit novinara o vašoj smjeni.

Sanjin Baković/Kamenjar.com


Udruga Hrvatski Ratnik

 

3 komentara
Ostavite vaš komentar

3 komentara
  1. Čestitke gđi.Šikić i članovima nove stranke. U gosp.Karamarka imam veliko povjerenje. Kako se mogu učlaniti ako bi prihvatili moju malenkost.