Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Uspjesi Vlade Andreja Plenkovića iliti izvrtanje stvarnosti

Posted by Hrvatski Ratnik

Pohvale Pravaškom glasu koji donosi zanimljiv i točan, iako ne potpun, opis stanja u hrvatskom političkom prostoru s osvrtom na dijagnozu ogromnog “uspjeha” velikog vođe AP, i na isto tako veliki “uspjeh” saborske oporbe koja osim galame ne poduzima ama baš ništa konkretno. U nastavku je tekst s 13 “uspjeha” Andreja Plenkovića koji nijedan normalan Hrvat, pa makar bio i HDZ-ovac, ne može osporiti…

Pohvale “oporbi” da su uspjeli barem izdić’ tlak namjesniku Plenkoviću, iako bi bilo bolje da su djelotvorniji od ove trenutne mlake izvedbe.

Njihova parola “ili HDZ ili Hrvatska” jest u ovom trenutku točna, i bez obzira na pjenu na ustima premijera, ona nije puka mašta željnih vlasti. Dakako da bi bilo bolje da “opozicija” postane opozicija pa shvate da trebaju zajedno djelovati da nas riješe ovog malignog karcinoma, al’ suzdržat ću se od divljeg optimizma, zasad.

Da krenem s jednom činjenicom: HDZ jest ostvario većinu svog predizbornog programa.

Druga činjenica jest da je svaka ostvarena točka tog programa ostvarena izvrtanjem stvarnosti.

  1. U proteklih par godina mandata, pogotovo ovoga, zahvaljujući stotinama tisuća Hrvata koji su postali ekonomski prognanici – problem nezaposlenosti je riješen. 

2. Minimalac i prosječna plaća dignuti su jašući na valu ogromne inflacije.

3. Uspjeli su vratiti 25 milijardi eura iz blagajne u koju mi uplaćujemo, a ako i ne uplaćujemo izravno onda to rade tvrtke koje posluju i bogate se ovdje, a uplaćuju u svojim matičnim zemljama.

4. Izgradili su Pelješki most novcima koje su uspješno namoljakali iz fondova u koje su oni sami uplatili, a samu izgradnju je odradila kineska kompanija, jer u proteklih 30 godina nijedna građevinska tvrtka nije uspjela izrasti u diva koji bi takav posao tako brzo odradio, iako se naši radnici uredno iskazuju kao vrsni po njemačkim i austrijskim bauštelama.

5. Zanimljiva je i tvrdnja o najvećem apsolutnom broju radnika, ponajprije zbog povijesno niskog broja stanovnika u Domovini tu se vjerojatno radi o suvremenim robovima iz azije koji dolaze ovdje raditi dva ili tri posla za minimalac ili manje.

6. Gospodarsko stanje i sam rast poslije covida je stvarno u uzlaznoj putanji, pogotovo uzevši u obzir da ljudi panično vade zalihe iz čarapa ne bi li osigurali kakvo takvo zadržavanje vrijednosti, a da ne zaboravimo da je prisilni i potpuno nepotrebni društvostaj masakrirao mnoge gospodarstvenike, pa sad kada toga nema izrastaju novi da bi vladinim mjerama popunili nastale praznine.

7. Turizam stvarno iz godine u godinu obara rekorde, pogotovo po prihodima, što ima smisla, cijene na Jadranu su takve da bi im i Pariz i Azurna Obala bili zavidni, a broj noćenja iz godine u godinu stvarno raste, ne zbog kakvoće naše ponude već uglavnom zbog toga što je naša obala poslovično najsigurnija, za što nisu zaslužni u vladi, već što nemamo potrese na obali poput turske, što nemamo migrantsku rutu preko Jadrana kao Grci, ili vojnu nestabilnost kao arapska obala Mediterana.

8. Turističke bi brojke bile još kudikamo bolje kada novac zarađen ne bi išao van sa stranim radnicima, izvezen da se plati hrana koja se poslužuje na našoj obali, a o dividendama koje idu van stranim vlasnicima ni ne moram puno govoriti.

9. Reputacija u stranim vodama nam stvarno ne može biti bolja, većinu vrijednosti olako prepuštamo drugima, umjesto da mirovinske fondove vežemo na proizvodnju hrane putem posrnulog Agrokora, oni se nećkaju kao mačak oko vruće kaše te ih nude okolo po svijetu, a vide dobro da je domaća proizvodnja hrane nužda bez premca.

10. Dodatne bodove za reputaciju dobivamo slanjem oružja van, iako se niti jedan novi pogon za proizvodnju nije otvorio ovdje.

11. Vlada je osigurala energetsku stabilnost dodatno povećavajući uvozne kapacitete, umjesto da je napravila išta za povećanje proizvodnih kapaciteta Domovine, dodatno osiguravajući ovisnost Hrvatske o drugima.

12. Vlada je uspješno osigurala vatrogasne mjere da nam se mirovinski sustav ne uruši novim radnicima, koje, poslovično, nije osigurala iz domaćih izvora, demografije, već izvana.

13. Vlast je krajnje domišljato dokučila da bi povećanje prihoda bilo najbolje rezanjem državnih davanja, što jest točno, osim što to znači da će država još veće količine morati upumpavati u gladne mirovinske fondove, a kad mjesna samouprava ostane bez prireznih primanja bit će primorani dići vlastite cijene što će dovesti do inflacije, opet.

Bome, uspjeh za uspjehom, bravo!

Izvor: Pravaški glas

Udruga Hrvatski Ratnik

Bez komentara
Ostavite vaš komentar