Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Žalosno ali istinito, Hrvatska je pod jurisdikcijom Srpske pravoslavne crkve!

Piše: Lili Benčik

Sve Hrvatske Vlade redovito od 2002. godine isplaćuju novac Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) koja nije niti registrirana u RH. Ministarstvo pravosuđa, što radite 30 godina? SPC u hrvatskoj evidenciji vjerskih zajednica ne postoji. Taj propust nije slučajan. Da je SPC željela, mogla se upisati u evidenciju. Zašto ne želi? Jer bi onda ovdje u Hrvatskoj morala imati svoj statut, svoju riznicu i na taj način bi priznala Republiku Hrvatsku.

Dakle, sve Hrvatske vlade redovito od 2002. godine isplaćuju novac Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) na osnovu ništetnog ugovora. U vrijeme potpisivanja ugovora SPC nije bila registrirana u Hrvatskoj.

Osim što SPC nije upisana u evidenciju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, u vrijeme potpisivanja navedenog ugovora s Račanovom vladom SPC nije bila registrirana niti u Srbiji. Odnosno, tamo je SPC registrirana tek 2006. godine, dakle 4 godina nakon ugovora s Račanom.

SPC u hrvatskoj evidenciji vjerskih zajednica ne postoji. Taj propust nije slučajan. Da je SPC željela, mogla se upisati u evidenciju. Zašto ne želi? Jer bi ovdje onda morala imati svoj statut, svoju riznicu i morala bi priznati Republiku Hrvatsku.

Redovito se na svom blogu i svojim kolumnama osvrćem na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) kao  nositelja i instrument agresivne velikosrpske politike, odnosno politike Srpskog sveta, glavnog uljeza i neprijatelja hrvatske državotvornosti.

Nesrazmjer njene imovine i političke moći koju rabi u RH u odnosu na  broj vjernika iznijela sam u nizu analiza. Međutim, na njen nelegalan rad i djelovanje u RH do sada se nisam osvrnula. Potakao me istup saborskog zastupnika, generala Ante Prkačina, koji je o toj temi u više navrata govorio u Hrvatskom Saboru

I prije Prkačinova govora u Hrvatskom Saboru bilo je zahtjeva da se ispita valjanost Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa NN 196/2003.  

Međutim, Vlada RH, Ministarstvo pravosuđa, Ustavni sud i Vrhovni sud ne reagiraju, nego se redovito svake godine SPC-i isplaćuju sredstva iz Proračuna RH na osnovu pravno ništetnog  ugovora…

Više možete pročitati na poveznici ovdje.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Udruga Hrvatski Ratnik

 

Jedan komentar
Ostavite vaš komentar

Jedan komentar
  1. Na tekst gđe. Benčik sam se već osvrnuo što ju je jako jaaaaakoooo naljutilo! Činjenica je kako gđa. Bemčik ponešto o SPC zna i sve što iznosi je podpuno točno ali… . Gđa. Benčik nema blage veze o HPC a još manje zna o ljudima koji podržavaju ovu nazovi crkvu koji vodi prevarant Aleksandar