Hrvatski Ratnik nikoga ne mrzi i ne psuje Boga ni svetinje
https://t.me/hrvatskiratnik [email protected]

Čega se toliko boji Andrej Plenković?

Piše: Miro Perković

U četvrtak 2. veljače tekuće godine Gospodnje 2023. na trgu sv. Marka, ispred ograđenog tora između Sabora i Vlade RH, ispred same crkve sv. Marka, održan je prosvjed više inicijativa i udruga, među kojima je i naša udruga, a protiv novog Prijedloga Zakona o pomorskom dobru. Da ne bude zabune, oni su u toru, mi nismo.

Zatvorili su se u tor, i tek stidljivo provire s nekog od prozora Banskih dvora jer su u strahu, a strah je dobar sluga ali loš gospodar. Čega se boji Vlada RH, čega se toliko boji Andrej Plenković? Naroda? Da, između ostalog, ali, kako stvari stoje, najviše se boji Gordana Šebalja i njegovih srcem nadahnutih govora, te je u strahu naredio Božinoviću da naredi Milini, da ovaj naredi…, da policija sačeka Gordana i spriječi ga da dođe i govori na prosvjedu pod izgovorom obavijesnog razgovora. I to baš kad dolazi na prosvjed kao jedan od govornika. Da, očito ih je zabrinuo onaj Gordanov govor na mjestu pogibije njegovih suboraca koji znam da su vidjeli jer sam se ja pobrinuo za to (link ovdje). Koji je to strah od samo jednog čovjeka, govornika, možete li zamisliti? A mi ih imamo, Bogu hvala, više od jednog.

Kako bilo, nije bilo planirano da govori naš Petar Jankov, ali budući su Gordana propratili i zadržali u “dječjoj igraonici” u Heinzlovoj, mikrofon je preuzeo Petar i održao vatreni govor, govor za pamćenje, i hvala mu na tome. 

Ali nekako me sve to podsjeti na ona olovna vremena kad je milicija to isto radila političkim disidentima, kad bi Tito dolazio negdje pokupili bi ih i strpali pod nadzor dok ljubičica bijela ne bi napustila perimetar. Toliki strah od jednog čovjeka, neprocjenjivo!

Plenković se boji, vjerojatno osjeća da mu se bliži kraj pa vuče glupe poteze. Nije njemu lako, ne bih mu bio u koži jer je on, u doslovnom smislu, između čekića i nakovnja, između naroda i beštija. Često sam znao reći kako je Plenković inteligentan čovjek samo je na krivoj strani, ali počinjem sumnjati u njegovu inteligenciju. Da je na krivoj strani u to ne sumnjam, zatvorio je čovjeka, i zbog verbalnog delikta ga protuzakonito drži dulje od godinu dana u pritvoru, Gordanu radi sačekušu da ne bi održao govor, osobito stoga što su prosvjed došli popratiti svi glavni mediji u Hrvatskoj, i donosi glupe odluke koje će dati upravo takve rezultate.

Što kazati, umjesto da pišem članak o samom prosvjedu i porukama s njega, pišem o strahu i glupim potezima Andreja Plenkovića. Blago nama tko nam državu vodi, beštija koja pokušava balansirati na žici iznad ponora a nije vezan. Međutim, kako je narod nakovanj, a bjelosvjetske beštije čekić, on misli da nema drugog izbora nego slušati beštije a narodu lagati jer računa kako narod ima pamćenje zlatne ribice. Tu je dijelom i u pravu, ali zaboravlja možda i najbitniju stvar, Hrvatskog Ratnika, istog onoga kojega je Petar spomenuo u svom govoru, onoga koji je kroz povijest branio i obranio i naše more i naše kopno, a branit će ga i dalje, i on tu ništa ne može učiniti. Hrvatski Ratnik nije oportunist, a niti konformist, Hrvatski Ratnik je uvijek bio a i sada je spreman život svoj dati za slobodu svoje Domovine, svog Naroda i svoje vjere. 

Strah ga je naroda, strah ga je Hrvatskog Ratnika, ali izgleda kako ga je još više strah svojih mračnih gospodara, a nije dovoljno inteligentan da vidi rješenje, a ono postoji, izravna demokracija. 

Usput, na prosvjed su došli i mnogi oporbeni političari od Katarine Pejović, preko Peđe Grbina, Marijane Puljak, pa do Nikole Grmoje i Mire Bulja, uglavnom nitko iz HDZ-a.

Ispod možete vidjeti par fotografija s prosvjeda.

Photos & video by Miro Perković

Udruga Hrvatski Ratnik

4 komentara
Ostavite vaš komentar

4 komentara
  1. Nije problem u njima, nego u narodu. Kada netko nakon Domovinskog rata bira dva dezertera na najvaznije funkcije u drzavi sve je jasno. Ne ucimo iz gresaka.

  2. Žačuđena sam, a u biti i nisam da je Gordanu bio spriječen dolazak na prosvjed. U koliko to zlo od narcisoidnog, bolesnog, diktatorskog zla ne smijni (Andrej Plenković) svatko tko će i jednom riječi biti protiv njega završiti će kao Francisković. Nadam se da će konačno narodu doći iz gu…. u glavu (to je najduži put) pa će mo svi izaći na Markov trg i nećemo otići dok ne stjeramo tu žgadiju sa Markovom trga.

  3. Čudan mi je taj strah k’o i tebi Miro. Glupost koja nemože biti veća. Predsjednik Vlade RH, znači Hrvatske, se boji ratnika (s pridjevom hrvatski) koji su bili, jesu i biti će uviek spremni, ako nedaj Bože zatreba, položiti život za Hrvatsku. Meni je to začudno jer nešto ozbiljno neštima. Zašto? Vidljivo je kako tu netko laže, mulja i petlja. Ili se Hrvatski Ratnik krivo predstavlja ili se sustav vriednosti vođenja države Hrvatske u podpunosti urušio i obezvriedio do tolikog dna te je izgubio, zajedno s ovim izgubljenim vlastodršcima, svaku vezu s častnim, i njima nepoznatim, pridjevom “hrvatski”! Nu, viditi ćemo. Pred nama je!